Saturday, May 2, 2009

Tüng

Eile mängisime turiste ja sõitsime ratastega mööda linna ringi ja võtsime paadireisi kanalitele. Kuna oli ikkagi kevadpüha, siis oli selle tarbeks ka üritus olemas. Pool linna kogunes kokku ühte suurde parki, kus oli nii palju inimesi, et ei olnud kohati ruumi ei istuda ega astuda. Vaatasime natuke ringi, kuulasime laule marihuaana eest võitlusest, nentisime nende elu eesmärgiks olevat igaveseks õnnelik ning põgenesime siis üsna pea, kuna rahvamurd meid eriti ei tõmmanud. Väntasime siis linna ranniku poolesesse ossa, kus kauni ilmaga oli kõik ere ja tore. Hiigelsuur jäätis ajas südame läikima kuigi oli tegelikult väga hea. Käisime kuninganna koda silmitsemas ning istusimegi laevukesse, kus uks neiukene giidina puterdas ajalugu Kopenhaageni kohta. Enne koju minekut sai veel hot dog krabatud, mis oli üle ootuste hea, kuna ma polnud seda kunagi sellel maal ostnud veel. Ja oligi õhtu käes. Ikkagi pühad, nii et pidigi ju ilma ja päeva nautima õues.
Täna sain tünga. Otsustasime makarone teha ja juustu oli vaja, nii et pakkusin siis ennast juustutoojaks. Paberile lasin kirja panna juustu sordi, mis hea oli, et ma mingit sodi ei tooks. Saingi nime ja lisaks veel ühe, mis pidavat samuti vajalik juust olema. Läksingi siis poodi. Esimese leidsin kohe üles, teadsin ju ka, milline pakend sellel on. Teisega oli probleeme. Helistasin ja küsisin milline see välja näeb. Olevat pehme ja roosa, soovitas küsida teenindajalt. Noh, eks siis üritasin kõigepealt leida kirjelduse järgi, aga kuna ei leidnud, siis küsisin kõrvalt ühelt naiselt, kes samuti ei teadnud. Edasi leidsin paar teenindajat, kes samuti ei teadnud seda sorti juustu. Läksin siis teise poodi. Ikka ei leidnud ühtegi pehmet ja roosat juustu, kuid seekord ei leidnud ka teenindajat kellelt küsida, seega veetsin päris mitu aega juustuletti silmitsedes, kuni lõpuks alla andsin, et eks siis tuleb ilma selle erilise juustuta. Koju jõudes ütlesin, et ei leidnud seda juustu. Selle peale tuli Lars minu juurde ja ütles, et ta kohe annab ühe, mille peale musi sain. Tuli välja, et „nimetus“, mille paberile kirjutas tähendas hoopis musi. Ehk siis otsisin poodidest omaarust teatud sorti juustu, mis tähendas aga hoopis midagi muud. Saan nüüd aru küll, miks esimene naisterahvas kohmetus, kui talle paberit näitasin ja küsisin, kas ta teab sellenimelist juustu. See on see, et esimesel aprillil nalja ei saanud….küll on hea, et ma teenindajale ei üritanud seletama hakata, et see juust peaks pehme ja roosa olema.

Sai ka hunnik pilte üles. Kevad, põhimõtteliselt aprill tegelikult.
http://picasaweb.google.com/kerdaa/MalmoKopenhagenPuhad#

1 comment:

  1. lol....see oli küll naljakas tüng!

    Ja nii vahvad pildid, enim rõõmustas mind näha sind nende peal, näed väga hea välja! Sinu naeratust võikski vaatama jääda =)

    Ja veel see ülaste meri ning jammi jäätis....üldse näeb kõik välja nagu kuskil reisil olles, ainult et sina eladki seal kõige selle keskel.

    Kalli kalli kalli =)

    ReplyDelete